14 Ocak 2023 Cumartesi

100 de 100 CANLILAR

100 de 100 canlılar.Yıllar önce Sevgili Meral Olacay in kurucusu olduğu Türkiye nin bana göre tek iyi barınağı olan Yedikule Hayvan Barınağı nin sitesinde ki yazımın başlığı. 

Bazı insanlar onları görmezden gelseler de kabul etmeseler de bir gerçek var onlar canlılar.Biz insanlardan tek farkları konuşamıyorlar Hissediyorlar,acıyı, sevinci, korkuyu.Acıkıyorlar, susuyorlar ,hasta oluyor.Bazı insanlara garip gelebilir ama biyolojileri aynı bizim ki gibi. Bir çok ilaç hayvanlarda da kullanıyor. O kadar gerçekler ki doğuyorlar ,yaşıyorlar ve ölüyorlar,  canlılar.Ve Allah 'ın bizlere emanetleri onlar.


Bir çok insan gönlü güzel Allah 'ın yarattığına, emanetine sahip çıkmaya çalışıyorken, bazı insanlar buna izin vermiyorlar.Onların bir canlı olduğunu görmezden gelip,her türlü kötülüğü yapma hakkını kendilerinde görüyorlar ne yazık ki ...


Bir çok tanıdığım ve tanımadığım insan ,sahipsiz terk edilen yardıma muhtaç canlar için mücadele ediyorken, üstlerine düşenin çok daha fazlasını yapıyorken.
Bizim tek istediğimiz , yasanın yaptırımının canların daha iyi şartlarda yaşamasını sağlaması. Yasalar ve barınak gerçeğinin görmezden gelinmemesi gerekirken neden hiç biri yapılmıyor ,neden o canlar ve biz görmezden geliyoruz.Ormana atılıyorlar, aç kalıyorlar,hastalanıyorlar,ölüyorlar,ölüyorlar veya  çok kötü şartlarda yaşamaya çalışıyorlar. Ve bizler bazı insanların duymak bile istemediği onlarca vakaya şahit oluyoruz artık sesimizi duyurmak istiyoruz. 

Aslında çözüm o kadar basit ki , yeter ki gerekenler yapılsa. Neden hala bir adım atılmıyor.Tamam sevme ,besleme ama besleyene saygı duy, cana saygı duy .Aşıla, kısırlaştır,yaşat.  Yaşam alanlarını ,yaşam alanı gibi yap, barınakları gönüllülere aç ,yasaları uygula .Artık bizler olması gerekenlerin olmasını istiyoruz ve olana kadar da pes etmeyeceğiz.

Biraz sevgi ,merhamet .Gözlerine bakın, iyi bakın ,yaşadıkları acıları görmeye çalışın. Hiç mi vicdanınız yok ,ne zaman bu kadar kötü olduk biz insanlar.Kendinden güçsüze ,sana emanet olana reva mı bu, değil.Zaten sokaklarda bin bir türlü zorluklarla mücadele ediyorlar.Açlık, hastalık kötü niyetli insanlar .Doğan yavruların sadece 3 de 1 i yaşayabiliyor .Bırakın yaşasınlar.

Bir çok kişisel yaşam alanı kendi imkanları ve yardımlarla bir çok barınaktan çok çok iyi durumda .Canlar mutlu, canlar aç değil, canlar yaşıyor.Bir barınakta olanlara ,bir de orada yaşayan canlara bakın siz de anlayacaksınız.İnsan olmak yeterli,sadece  görmek yeterli bunu anlamak için.

Barınaklar da sevgiyle çalışanlar istiyoruz, gerekenler neyse canlar için yerine getirilmeli. Yasalar ,yaptırımlar uygulanmalı, gönüllülerle iş birliği yapılmalı. Hepsi bu bu kadar basit çözümü olan bir durumu artık zorlaştırmak yerine yardımcı olup yanımız da olun.SESIMIZI DUYUN ARTIK. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder